Multitaskaajan unelmaharkka

Täällä kirjoittelee Anna, ekaa harjoittelua suorittava Diak:in sosionomi-diakoniopiskelija. Valahdin harjoitteluarkeen keskeltä heinäkuun helteitä pitkähkön kesäloman päätteeksi ja edessä oleva syksy näytti todella pitkältä. Harjoitteluni Tutuksi-hankkeessa on kuitenkin edennyt sujuvasti jo yli puolen välin. Kuudes harkkaviikko vierähti tapahtumasuunnittelun, somesisältöjen luomisen, toiminnan kehittämisen ja tietenkin toimistokoirien rapsuttelun merkeissä.

Minulla on jo jonkin verran kokemusta hanke- ja järjestötyöstä, joten tiesin suurin piirtein mitä odottaa tullessani Tutuksi-hankkeeseen harjoitteluun. Viimeiset viikot ovat kuitenkin olleet virkistävä syväsukellus ammattimaiseen ja raikkaaseen hanketyöskentelyn maailmaan. Tutuksi-hankkeessa tehdään työtä ketterän kansalaistoiminnan kulmauksessa, joka tarkoittaa sitä että hanke elää ja kehittyy edetessään. Hankkeella on lupa rakentaa ja testata erilaisia toimintamalleja ja näin löytää parhaat konseptit ihmisten yhdistämiseksi. Ajankohtaisessa hankkeessa työskentelee raudanluja asiantuntijatiimi, johon minut on otettu mukaan avosylin.

Hanketyössä parasta on se, että täällä pääsee tekemään oikeastaan mitä vaan. Omiin vastuualueisiini kuuluu hankkeen perustyön, turvapaikanhakijoiden ja harrastusporukoiden yhteenliittämisen lisäksi viestintää, verkostoyhteistyön rakentamista, vapaaehtoistyön kehittämistä ja minulle ah niin rakasta exceleiden vääntelyä. Täällä yksikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen, joten oppimista tapahtuu jatkuvasti. Rutiininomaista suorittamista haikailevan kannattaa ehkä suunnata katseensa johonkin muualle, sillä tässä harkkapaikassa kiinnostavia työtehtäviä tarjoutuu koko ajan ja ketteryyttä tarvitaan matkaan, myös harjoittelijoilta.

xoxo Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *