Kamppis: Kyytejä ja lenkkareita Lieksaan -joukkorahoituskampanjaa rustaamassa

Tulin Tutuksi-hankkeelle kampanjakoordinaattoriksi muutaman kuukauden pestiin, jonka aikana toteutamme Kyytejä ja lenkkareita Lieksaan -joukkorahoituskampanjan. Kampanja lanseerataan ensi viikon tiistaina 3.4.2018 klo 12.00, jännää.

Joukkorahoitus on meille uusi rahoituksen muoto,  ja viimeiset muutamat kuukaudet ovat olleet kaikin puolin opettavaisia. Joukkorahoituksessa on tärkeää koko yhteisön mukaan saaminen. Kampanjan aikana olen huomannut, että oman innostuneen asenteen lisäksi tärkeää kampanjoinnissa on verkostojen luominen ja ylläpitäminen. Jokaisen yksityisen henkilön tai yhteisön pienet teot levittää sanaa tai rahoittaa kampanjaa vaikuttavat kamppiksen onnistumiseen. Vain minitavoitteeseen päässyt kampanja rahoitetaan, muuten rahoittajille palautetaan varat takaisin. Kaiken kaikkiaan joukkorahoitus on mielenkiintoinen konsepti, joka toimii rahoituksen lisäksi myös ruohonjuuritason asioiden esiin nostamisessa ja keskustelun herättelemisessä.

Kyytejä ja lenkkareita Lieksaan -kamppis sai alkunsa kauniista Lieksasta, joka on yksi Tutuksi-hankkeen kohdekaupungeista. Harrastustoiminnalla on turvapaikanhakijoiden ja juuri muualta muuttaneiden elämässä suuri merkitys. Vastaanottokeskuksen etäisyys harrastuspaikoista ja harrastuksista aiheutuvat kulut rajoittavat kuitenkin Lieksaan tulijoiden osallistumista harrastuksiin. Koimmekin, että Lieksan urheilu- ja liikuntatoimijoiden kanssa keskustelu ja heidän tukeminen olisi tärkeää – tietenkin harrastuksista aiheutuvien kulujen rahoittamisen lisäksi. Tuotot kohdennetaan lyhentämättöminä Lieksaan muualta muuttaneiden liikuntaharrastuksiin paikallisten tahojen kanssa. 

Kaikki siis mukaan levittämään sanaa kamppiksesta Facebookissa, Instagramissa, sähköpostitse ja suullisesti. Tule myös kanssamme tekemään päräyttävä aloitus pääsiäisen jälkeisenä tiistaina 3.4. klo 12: etsi itsellesi sopiva vastike ja rahoita tärkeää asiaa!

Aurinkoista pääsiäistä,

Kati Väyrynen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *