VAPAAEHTOINEN

Tutuksi-toiminta pyörii vapaaehtoisten ansiosta. Vapaaehtoiset ovat tärkeässä roolissa niin toiminnan kehittämisessä kuin sen toteuttamisessakin. Tule osaksi monimuotoista ja osaavaa joukkoamme!

Tutuksi-toiminnassa on monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Sekä pieniä nopeasti hoidettavia tai isompia vastuualueita löytyy ryhmien kontaktoinnista, tulijoiden saattamisesta tai viestinnän ja markkinoinnin puolelta. Oma harrastuneisuus ja tausta voidaan ottaa huomioon tehtävien suunnittelussa.

Tutuksi-toimintaa kehitetään joustavasti ja puhummekin ketterästä kansalaistoiminnasta. Eli sen sijaan, että suunnittelisimme kaiken etukäteen, kehitämme projektia toiminnan edetessä. Mitä enemmän vapaaehtoiset ovat mukana kehittämisessä, sitä paremmin toiminta saadaan vastaamaan tavoitteita. Eri kaupungeista löytyy myös erilaisia toteuttamistapoja ja voimme lähteä helposti kokeilemaan jotain uutta ideaa, kun sellainen koetaan tarpeelliseksi.

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviin ja vastuuta voi ottaa juuri sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä. Vapaaehtoiset saavat todistuksen toiminn

Tutuksi-tiimi on monimuotoinen ja monikielinen joukko eri taustoista tulevia ihmisiä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Nooraan ja Nadiaan. Tervetuloa Tutuksi-yhteisöön ideoimaan toiminnan kehittämistä!

 

 

HAAVEIDEN HAALIJAT selvittävät ensin keskustelun kautta tulijoiden mielenkiinnon kohteita ja sitä, minkälaista toimintaa he etsivät elämäänsä. Tiedot kirjataan ylös hankkeen rekisteriin, jotta harrastusten etsiminen voi alkaa. Haaveita haalitaan erillisissä Tutuksi-toimistolla järjestettävissä haastattelutilaisuuksissa, muiden tapahtumien esim. Tutuksi-iltojen yhteydessä tai erikseen sovituissa keskusteluissa.

HARRASTUSHAUKAN tehtävä on löytää mahdollisia harrastuspaikkoja tulijoille. Tämä tarkoittaa sitä, että harrastushaukka selvittää tietyltä alueelta löytyviä harrastusmahdollisuuksia jonkin tietyn asian esim. jalkapallon tai vapaaehtoistyön parissa. Hommaa voi tehdä kotisohvalta käsin, Tutuksi-toimistolla, yhdessä toisen kanssa, itsekseen, ihan milloin vain ja niin paljon kuin itselle parhaiten sopii.

TOIMINTATOVERUUS saattaa olla maailman helpoin vapaaehtoistehtävä. Se tarkoittaa sitä, että kutsut uuden harrastajan mukaan omaan toimintaasi, oli kyseessä sitten fudisporukka, lukupiiri, säännölliset taekwondo-treenit, yhdessä kokkailu tai jos kaipaat kaveria mukaan juoksulenkille. Toimintatoveruus voi siis olla sekä kahdenkeskistä että porukassa tapahtuvaa. Useimmilla meillä on jokin harrastus, vaikka emme sitä itse aina hoksaisikaan!

 MATCHMAKER yhdistää tulijat ja heidän haaveharrastuksensa! Sovit sähköpostilla tai puhelimessa harrastuksen aloittamiseen liittyvät asiat ja varmistat, että ensitapaaminen tapahtuu.  Matchmakingissa pääsee kontaktiin uusien ihmisten kanssa, näkemään ja tekemään onnistumisia, sekä ennen kaikkea itse konkreettisesti jakamaan iloa ihmisten elämään. Oleellisimmat työvälineet ovat puhelin ja tietokone, joten matchmaker voi toimia halutessaan myös kokonaan kotoa käsin!

ILMIANTAJA paljastaa omat ja omien verkostojensa harrastusporukat, joissa kaivataan innokkaita uusia jäseniä. Puuttuuko maalivahti? Olisiko lenkkiä hauskempi juosta kaverin kanssa? Onko bändi vailla kitaristia? Ei hätää, meiltä löytyy varmasti sopiva harrastaja mukaan porukkaan!

TAPAHTUMATYKKI on mukana ideoimassa, suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia iloisia Tutuksi-tapahtumia. Tapahtumatykki voi halutessaan ottaa täyden vetovastuun jonkin tapahtuman järjestämisestä alusta loppuun, tai yhtä hyvin tulla vain apukädeksi esimerkiksi koristelemaan juhlapäivänä. Leipureita, kahvinkeittäjiä, vieraiden viihdyttäjiä, ohjelman vetäjiä ja muita tekijätyyppejä tarvitaan aina! Tapahtumatykit avustavat myös tiimiä messuilla ja festareilla kertomassa Tutuksi-toiminnasta.

 

 

SOMESANKARIN tehtävä on tuottaa kiinnostavaa ja positiivista sisältöä Tutuksi- hankkeen Facebookiin ja Instagramiin. Sisältö voi olla yksittäinen tarina, jossa kerrotaan tulijan tai vapaaehtoisen Tutuksi-kokemuksesta tai esitellään harrastustoimintaa- ja toimijoita. Se voi olla esimerkiksi tapahtumien dokumentointia ja näkyväksi tuomista Insta-storyjen avulla, tai jäsenneltyjen postausten laatimista. Lisäksi Tutuksi kaipaa tiimiinsä videontekijöitä säännöllisten videonostojen tekemiseen. Myös Facebookin keskusteluryhmissä tarvitaan reippaita keskustelijoita ja innostajia. Somesankarointi on joustavaa ja rentoa, koska sisältöä voi tehdä oman osaamisen ja kiinnostuksen pohjalta.

NAKKIEN NAPPAAJA poimii FB-yhteisöön tai suoraan hänelle heitetyistä pikkutehtävistä itselleen sopivimmat. Nakkeja voivat olla esimerkiksi tulijan saattaminen harrastuspaikalle, uusien tapahtumien ideointi, somepostauksen toteuttaminen, koristeiden lainaaminen tapahtumaa varten tai omien kontaktien konsultoiminen harrastusporukan metsästyksessä. Nakkeja voi nappailla ihan niin usein tai harvoin kuin itselle sopii, oman kiinnostuksen ja ehtimisen mukaan!