TURVAPAIKANHAKIJA

Haluatko tutustua suomalaisiin? Oletko ollut turvapaikanhakija? Jos olet tullut alle kaksi vuotta sitten Suomeen turvapaikanhakijana ja haluat tutustua suomalaisiin sekä saada kiinnostavaa tekemistä, Tutuksi-toiminta sopii sinulle!

Tutuksi-toiminnassa mietimme yhdessä, millainen vapaa-ajantoiminta sinulle sopii ja pyrimme löytämään sinulle sopivan ryhmän. Ryhmässä pääset harrastamaan lajiasi ja voit samalla tutustua suomalaisiin ja oppia suomen kieltä. Tule mukaan kotikaupungissasi Tutuksi-tapahtumaan, jossa keskustelemme kanssasi siitä mikä sinua kiinnostaa. Tapahtumissa saat lisää tietoa erilaisista ryhmistä ja toiminnasta, ja etsimme sinulle oman ryhmän.

Irakissa opiskelin lakia, mutta Bokvillanin kahvilassa olen saanut kokeilla kaikenlaista uutta: olen auttanut keittiössä, kassalla sekä tehnyt asiakaspalvelua. Pidän tosi paljon vaparihommasta kahvilassa. Sen kautta sain ensimmäiset suomalaiset ystävänikin.” Ahmed 24 v.

Ahmed aloitti Bokvillanin kahvilan vapaaehtoisena yli kaksi vuotta sitten ja on myös osana pääkaupunkiseudun Tutuksi-ryhmää. Sinäkin voit löytää uusia kavereita Tutuksi-toiminnan kautta. Ota yhteyttä tai tule käymään Tutuksi-tapahtumassa omalla paikkakunnallasi. Katso yhteystiedot-sivulta tai Facebookista järjestetäänkö kotikaupungissasi Tutuksi-toimintaa. Tervetuloa mukaan!